Ga naar de inhoud
Start » Europa

Europa

Europa is een continent vol met geschiedenis, cultuur en diversiteit. Het is een continent dat zo rijk is aan erfgoed en tradities dat je jezelf kunt onderdompelen in een wereld die eeuwen oud is. Europa heeft iets te bieden voor elke toerist, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, culinaire hoogstandjes of kunst en architectuur.

Trekpleister van Europa

Een van de grootste trekpleisters van Europa is de verscheidenheid aan landen en culturen die je kunt ontdekken. Van de romantische straten van Parijs tot de prachtige kustlijn van de Amalfikust in Italië, er is geen tekort aan bestemmingen die je kunt bezoeken. Europa is een continent dat je in staat stelt om te genieten van verschillende ervaringen en bezienswaardigheden.

Een van de meest populaire bestemmingen in Europa is Frankrijk. Het land van wijn, kaas en baguettes heeft een ongelooflijke geschiedenis en cultuur. Bezoekers kunnen de prachtige kastelen van de Loire-vallei verkennen, de Eiffeltoren beklimmen voor een panoramisch uitzicht op Parijs of heerlijk ontspannen op de stranden van de Côte d’Azur.

Spanje is ook een populaire bestemming in Europa, vooral vanwege de mediterrane cultuur, het heerlijke eten en de relaxte levensstijl. In Spanje kun je genieten van heerlijke tapas, sangria en flamenco dansen. Het land heeft ook een rijke geschiedenis, met prachtige historische steden zoals Barcelona, Madrid en Sevilla.

Als je op zoek bent naar avontuur en natuur, dan is Scandinavië een perfecte bestemming. Bezoekers kunnen genieten van de adembenemende fjorden in Noorwegen, de spectaculaire noorderlichten in Finland en de prachtige meren van Zweden. In Scandinavië is de natuur de ster van de show.

Europa biedt ook enkele van de meest indrukwekkende kunst en architectuur ter wereld. Bezoek de majestueuze kathedralen van Italië, de prachtige musea van Parijs en Madrid of de middeleeuwse kastelen van Duitsland en Oostenrijk. Er is geen tekort aan verbazingwekkende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken en bewonderen.

Europa heeft ook een ongelooflijke culinaire scène. Elk land heeft zijn eigen specialiteiten en gerechten die je moet proeven. Probeer de pasta’s van Italië, de croissants van Frankrijk, de chocolade van België en de bieren van Duitsland. Het eten en drinken in Europa zal je zeker niet teleurstellen.

Of je nu alleen reist, met vrienden of met familie, Europa heeft voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, kunst, geschiedenis of cultuur, je zult zeker iets vinden dat bij je past. Europa is een continent dat nooit ophoudt met verrassen en verbazen. Het is een plek waar je altijd terug wilt keren en waar je steeds weer nieuwe dingen kunt ontdekken.

Welke landen liggen er in Europa?

Er zijn 44 onafhankelijke landen in Europa. Hieronder is een lijst van de Europese landen, gerangschikt op alfabetische volgorde:

 1. Albanië
 2. Andorra
 3. België
 4. Bosnië en Herzegovina
 5. Bulgarije
 6. Cyprus
 7. Denemarken
 8. Duitsland
 9. Estland
 10. Finland
 11. Frankrijk
 12. Griekenland
 13. Hongarije
 14. Ierland
 15. IJsland
 16. Italië
 17. Kosovo
 18. Kroatië
 19. Letland
 20. Liechtenstein
 21. Litouwen
 22. Luxemburg
 23. Malta
 24. Moldavië
 25. Monaco
 26. Montenegro
 27. Nederland
 28. Noord-Macedonië
 29. Noorwegen
 30. Oekraïne
 31. Oostenrijk
 32. Polen
 33. Portugal
 34. Roemenië
 35. Rusland
 36. San Marino
 37. Servië
 38. Slovenië
 39. Slowakije
 40. Spanje
 41. Tsjechië
 42. Turkije (deels gelegen in Europa, deels in Azië)
 43. Vaticaanstad
 44. Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland)

Naast deze 44 landen zijn er ook een aantal niet-onafhankelijke gebieden in Europa, zoals de Faeröer (een autonoom gebied van Denemarken), de Kanaaleilanden (een kroonafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk), en verschillende overzeese gebieden van Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Enkele feitjes over Europa

 1. Europa is het op één na kleinste continent ter wereld, na Australië, met een oppervlakte van ongeveer 10,18 miljoen vierkante kilometer.
 2. Europa heeft meer dan 740 miljoen inwoners en is daarmee het op een na meest dichtbevolkte continent ter wereld.
 3. Het hoogste punt van Europa is de berg Elbrus, gelegen in Rusland, met een hoogte van 5.642 meter.
 4. Europa heeft 44 onafhankelijke landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk.
 5. De Europese Unie (EU) is een politiek en economisch verbond van 27 Europese landen.
 6. Europa heeft ongeveer 70 verschillende talen, waaronder Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Portugees.
 7. Het grootste deel van Europa heeft een gematigd klimaat, met warme zomers en koude winters.
 8. Europa heeft een rijke geschiedenis en erfgoed, met invloeden uit het Romeinse Rijk, de middeleeuwen, de Renaissance en de Verlichting.
 9. Europa heeft enkele van ’s werelds bekendste bezienswaardigheden en attracties, waaronder de Eiffeltoren in Parijs, de Big Ben in Londen en het Colosseum in Rome.
 10. Het grootste voetbaltoernooi ter wereld, het Europees kampioenschap voetbal, wordt om de vier jaar gehouden en brengt de beste teams van Europa samen.