Ga naar de inhoud
Start » Het werelddeel Azië » Indonesië

Indonesië

De grootste eilanden archipel ter wereld is Indonesië gelegen in Zuidoost-Azië, het rijk rekt zich uit vanaf het Maleisische schiereiland tot de kusten van Australië en Papoea Nieuw-Guinea. Geschapen en nog steeds in verandering door de vele vulkanen en aardbevingen geven Indonesië zijn ruige natuur. Het definitieve aantal eilanden is nooit vastgesteld maar de Verenigde Naties heeft er meer dan 17 duizend officieel geregistreerd staan. De natuurlijke zee barrière heeft verschillende culturen en religies doen samenkomen maar niet zozeer zien mixen, zo is het eiland Java vooral bevolkt door Moslims, Bali door Hindoes en Papua door gelovige van het Animisme. Indonesië staat bekend om zijn geweldige toeristische sector die strekt van het mega toeristische walhalla Bali tot de onontdekte jungles van Borneo en Papoea. Tel daar nog eens de onvoorstelbaar mooie natuur, glashelder water vol met riffen en jungles vol met dieren die nog geen naam hebben gekregen in de hedendaagse taxonomie. Factoriseer daar prachtige tempels, geweldige eten zoals daging rendang en daging smoor in en een vakantie bereikt een climax als geen andere.

Indonesië in een paar woorden; legendarische surfspots, ontelbaar vulkanen, komodo dragons, tropische stranden, shadow puppets

De top bezienswaardigheden van Indonesië

Eilandhoppen is geen gek idee in het beeldschone Indonesië. Maar een enkel eiland kan al meer dan voldoende bieden voor een hele vakantie vol avontuur en plezier. Bali kent niet alleen maar toerisme maar ook een rustige noordkant vol oude cultuur en gebruiken. Dit zijn de top bezienswaardigheden van Indonesië die een bezoekje waard zijn.

 1. De tempels van Borobudur
  Geometrische perfectie vind je in terug in de Borobudur tempels op het eiland Java niet ver van de stad Yogyakarta. Het boeddhistisch heiligdom is één van de grootste architectonische overblijfselen van een verloren beschaving in Indonesië.
 2. Yogyakarta
  Ga op ontdekking door de provinciehoofdstad Yogyakarta op het eiland Java en ontdek het geweldige poppen-schaduwspel waar Indonesië internationaal beroemd mee is geworden. Maar sla ook zeker de andere oude gebruiken en kunsten zoals batik dyeing zeker niet over.
 3. Tana Toraja
  Voor de echte ontdekkingsreiziger valt er nog genoeg te zien op het eiland Celebes. Vooral in het zuiden in de regio Tana Toraja waar ongebruikelijk rouwrituelen de boventoon voeren voor een bijna buitenaardse wereld. De moderne maatschappij heeft hier nog zeker niet zijn intrede gedaan.
 4. Bali
  Ontdek het van alle gemakken voorziene Bali en nabij gelegen Gili eilanden vanaf een strandstoel of met een snorkel. Het binnenland geeft zijn geheimen prijs en zorgt voor een kennismaking met de Indonesische cultuur en natuur. De rijstvelden zijn een echte aanrader.
 5. Gunung Bromo
  De zonsopgang vanaf de beroemde Gunung Bromo vulkaan ten zuiden op het Indonesische eiland Java is mits zo beroemd. Het uitzicht over drie vulkanen in combinatie met een slopende trektocht naar de top dwars door een dichte jungle maken een waar spektakel van de zonsopgang.

Activiteiten uniek voor Indonesië

Naast al deze geweldige bezienswaardigheden heeft Indonesië nog veel meer activiteiten te bieden. De volgende trips zijn typisch voor de grootste archipel van de wereld en meer dan de moeite waard om te doen tijdens een rondreis.

 • Swingen en genieten op Gili
  De tropische Gili eilanden liggen nabij Bali en staan bekend om hun schoonheid en kraak-witte stranden met glashelder water vol riffen. Snorkel, duik en dans in de avond in één van de vele bars op het strand.
 • Surfen in Uluwatu
  Surfgek? Sla dan het surf-walhalla Uluwatu dan zeker niet over. De curves en legendarische breaks zijn hier ongekend en dat in combinatie met een prachtige jungle op de achtergrond.
 • Duiken in Indonesië
  De plekken waar je kunt duiken in Indonesië zijn bijna niet te tellen net als de eilanden zelf maar wat zeker is dat ze je niet teleur zullen stellen. De prachtige riffen herbergen een gigantische biodiversiteit en zijn zowel overdag als in de nacht een onderheven aan een spitsuur in de vissenwereld.
 • Komodo National Park
  Oog in oog staan met overblijfselen van een vergeten dinosaurus wereld? Bezoek dan het Nationale Park Komodo en ontdekt waarom ze het ook wel het eiland van de draken noemen. De Komodo dragons zijn een ware en zeer gevaarlijke legende die vele doen beven.

Feitjes over Indonesië

Beste reistijd: van mei tot september, buiten het regenseizoen
Hoofdstad: Jakarta
Populatie: 251 miljoen inwoners
Oppervlakte: 1.904.569 vierkante kilometer
Officiële taal: Bahasa Indonesisch
Random feitje: op de dag van de stilte (Nyepi) sluit het hele eiland Bali zelfs zijn Internationale vliegveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *