Ga naar de inhoud
Start » Het werelddeel Azië » India

India

Gekroond door het machtige Himalaya gebergte in het noorden, doorkruist met de heiligste rivieren op aarde, overheerst door Perzische en Britse rijken maken India een land met een geweldige hutspot van culturen en religies. Ontelbaar oude beschavingen zijn gegroeid en gevallen tussen de vruchtbare rijstvelden, uitgestrekte woestijnen en groene jungles. Maar India staat tegenwoordig vooral bekend om zijn kleurrijke cultuur en overvolle steden vol vertier, helaas ook om zijn overbevolking, armoede, religieuze verstrengelingen en eeuwige bureaucratie waar wij in Nederland eigenlijk alleen maar dankbaar voor moeten zijn. Gelukkig zijn de Indiërs niet anders gewend en nemen ze het leven zoals het is in dit prachtige Aziatische land dat ongeveer 1.2 miljard inwoners telt. Wees niet bang want na elk rushhour dat eruit ziet als een complete chaos breekt ook weer een moment van serene rust aan. India is een land van kansen, kleuren en diversiteit en zeker een bezoek waard op je reis door Azië.

India in zes woorden: Hindu goden, Heilige koeien, Taj Mahal, Himalaya, Bollywood en curry.

Top bezienswaardigheden in India

Op reis door India kan je zoveel kanten en gebieden uit dat het net lijkt alsof je verschillende landen doorkruist. Maar de bezienswaardigheden van India die je zeker niet mag overslaan zijn de volgende vijf. Dit zijn de absolute top sights van India.

 1. Taj Mahal
  Een paleis (niet echt een paleis maar een graftombe) van wit marmer blinkend in de ochtendzon vind je nergens anders in de wereld zo groot als de Taj Mahal. Bezoek deze giga graftombe met respect en laat je niet verleiden door de vele nep-tourguides.
 2. Heilig stad Benares (Varanasi)
  Gelegen aan de heilige rivier de Ganges, tevens de grootste rivier van India, is de stad Benares. Een echt pelgrimsoord voor vele Indiërs.
 3. Mumbai
  Zoveel mensen op één plek tegelijk heb je nog nooit gezien. Het spitsuur van Mumbai is een complete madness van kroelende mensen. De verkopers en kleurrijke kledingstijl maakt het tot een waar spektakel. Hoewel de autogassen soms verstikkend kunnen zijn maar gelukkig overheerst de curry geur meestal weer snel.
 4. Hill stations
  Skiën, raften, bergbeklimmen, hiken, pelgrimstochten en meer avontuur in één van de vele beroemde bergstations van India. De toppers zijn Shimla en Darjeeling.
 5. De vruchtbare Hampi regio
  Veruit de meest vruchtbare gronden van India vind je in Hampi, mede hierom zijn ze al eeuwen bewoond en kan je hier de prachtige tempels en overblijfselen van verloren beschavingen vinden.

Activiteiten typisch voor India

Naast de wereldwonderen in India zijn er ook enkele activiteiten uniek en typisch voor India. Want door de grote diversiteit is niks te gek en alles mogelijk in misschien wel het meest diverse land ter wereld.

 • Kamelen safari
  Ga op een kamelen safari door de duinen van de Rajasthan woestijn en ontdek dat India ook uitgestorven rustige plekjes kent. Een nacht onder de oneindig vermenigvuldigende sterrenhemel is prachtig.
 • India’s Nationale Parken
  Ga op ontdekking door de prachtige beschermde Nationale Parken van India en wie weet spot je wel de illustere tijger of machtige Aziatische olifant ten midden van al het groen.
 • Stranden van Goa
  Uitgegroeid vanuit een hippie enclave is het hedendaagse Goa een echt hotspot voor toeristen vanuit heel de wereld. Logisch want de prachtige witte stranden raken de jungle aan en geven een plaatje weer uit een reismagazine.
 • Yoga hoofdstad Rishikesh
  Buig je lichaam in de meest onmogelijke vormen in de Yoga hoofdstad van India (misschien wel van de wereld) Rishikesh. Hier kom je mentaal tot rust, perfect voor een relax vakantie.

Feitjes over India

Beste reistijd: Van november tot maart in de zuidelijke regio’s, juli tot september rondom de Himalaya
Hoofdstad: New Delhi
Populatie: 1.2 miljard inwoners
Oppervlakte: 3.287.263 vierkante kilometer
Officiële taal: Hindi, Engels, Bengali, Telugu, Marathi, Tamil, Urdu, Gujarati, Malayalam, Kannada, Oriya, Punjabi, Assamese, Kashmiri, Sindhi en Sanskrit
Random feitje: het woord curry bestaat helemaal niet in India, de verwarring ontstaat door het woord kari wat simpelweg gebakken/saus betekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *