Ga naar de inhoud
Start » Het werelddeel Azië » China

China

Eindelijk is China zijn terughoudende houding van de 20e eeuw kwijt. Hierdoor rankt China hoog in de lijst met top vakantie bestemmingen in de wereld maar is het ook één van de de economische motoren van de wereld. Dat laatste is ook niet zo vreemd want ongeveer 1/7 van de gehele wereldbevolking woont in China. Na de dictator Mao Zedong verstoten te hebben is vooral de Chinese Yuan (munteenheid) gegroeid door de gigantische vraag naar internationale handel en binnenlandse bouwprojecten. Wees daarom snel want het land veranderd in rap tempo en eeuwenoude tempels worden snel gerenoveerd alsof ze nieuw uit de verpakking komen, made in China staat er nog net niet op. Niettemin, is China’s oude cultuur en turbulente geschiedenis een waar spektakel voor elke reiziger. Want voor elke nieuwe wolkenkrabber hebben de Chinezen wel een eeuwenoude Pagode of tempel. Vergeet ook niet de ontelbare thee huizen die overheerlijke handgemaakte noodles en gestoomde bums serveren. Deze zijn ondanks de oprukkende fastfoodketens nog steeds razend populair in het machtige China.

China in een aantal woorden; Chinese muur, Peking duck, Shanghai skyline, Terracotta army en Sichuan barbecue

Top bezienswaardigheden in China

Het grootste land van Azië is heeft zoveel bezienswaardigheden dat we niet eens weten waar we moeten beginnen met het opsommen ervan. De top 5 sights van China die je niet mag missen tijdens een bezoek aan het land zijn;

 1. Chinese Muur
  Nee je kunt de muur niet zien vanuit de ruimte maar dat hij gigantisch groot is dat staat vast. Met een lengte van 21,196 kilometer is de Chinese Muur een gigantisch menselijke bouwwerk. Hierdoor staat hij bovenaan onze lijst van bezienswaardigheden van China. Dit is een absolute must see.
 2. Verboden Stad in Beijing
  Ooit het paleis van machtige keizers en heersers maar tegenwoordig de speelplaats van hordes toeristen. De Verboden Stad in de hoofdstad Beijing is een klein wereldwonder op zichzelf. De gigantische rode muren aan het nog grotere Tiananmen plein steken af tegen het moderner wordende Beijing en China. De stad is een stukje historie dat je niet wilt missen.
 3. Terracotta Leger
  Het Terracotta Leger in Xi’an bestaat uit meer dan 6.000 soldaten, werklieden, dieren, dansers, slaven, etc cetera volledig op schaal gemaakt van terracotta. Het is een waar leger uit het verleden. Wees er snel bij de Chinezen maken er steeds meer een modern attractiepark van.
 4. Tiger Leaping Gorge
  De Tiger Leaping Gorge in het Nederlands ook wel de Tijgersprongkloof gelegen in Yunnan is een ware Grand Canyon van China. Sneeuwtoppen en twee kilometer hoge Cliffs staan je te wachten. Zeker niet de plek voor bangeriken.
 5. Longji Rijstvelden
  De Longji Rijstvelden (Dragon Backbone’s Rice Terraces) rijken eindeloos ver in het Chinese landschap. Het is een plek waar de tijd bijna heeft stilgestaan en ook wel de rijstschuur van China genoemd. Prachtige natuur staat je te wachten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer Chinese bezienswaardigheden die eigenlijk op elke bucketlist moeten staan maar die mag je allemaal zelf gaan ontdekken. Je krijgt er in ieder geval geen spijt van.

Typische activiteiten in China

Naast de vijf must see bezienswaardigheden zijn er ook een aantal typische activiteiten voor China die niet in een reis door dit prachtige Aziatische land mogen ontbreken.

 • Reis per trein
  Door met de trein te reizen kom je gemakkelijk in contact met de lokale bevolking en kan je jezelf gemakkelijk vergapen aan het gigantische land met zijn vele landschappen.
 • Bamboo varen in Yangshuo
  en beetje avontuur maar vooral een onvoorstelbare mooie natuur vind je tijdens het bamboo varen nabij Guilin als je tussen het karstgebergte vaart richting het dorpje Yangshuo.
 • Hotpot & Peking duck
  Je kunt er eigenlijk niet omheen maar de keuken van China is legendarisch. Hotpot en Peking duck zijn de echte toppers maar sla ook zeker de Sichuan keuken niet over. Pittig maar smaakvol!
 • Wandelen over Shanghai’s Bund
  Uitzicht op een nieuw New York van Azië heb je vanaf The Bund boardwalk in het beroemde Shanghai. De lichtshow die je in de avond te zien krijgt zal je niet snel ergens anders op de wereld overtoppen.

Feitjes over China

Beste reistijd: Tussen maart en mei of september tot november
Hoofdstad: Beijing (ookwel Peking)
Populatie: ongeveer 1.3 miljard mensen
Oppervlakte: 9.596.961 vierkante kilometer
Officiële taal: Mandarijns
Random feitje: De Chinezen hebben papier, het compass, buskruit en de paraplu uitgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *